Sven Johansen

Sven Johansen

Advocaat / Partner

Sven  Johansen

Over Sven

Over Sven

Sven Johansen is een ervaren sparringpartner van ondernemers en bestuurders. Hij stelt ambitieuze ondernemers graag in staat kansen te pakken. Zo is Sven als juridisch adviseur vaak betrokken bij het opzetten van samenwerkingen tussen bedrijven en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Maar Sven helpt ook graag bij het vinden van oplossingen voor lastige situaties zoals tegenvallende resultaten of discussies met klanten of medewerkers.

Sven zoekt in zijn aanpak telkens naar de redelijkheid, zonder daarbij het belang van zijn cliënt uit het oog te verliezen. Hij is op een gezonde manier kritisch en communiceert in een heldere stijl. Hij is bovendien zeer betrokken bij de ondernemers en ondernemingen die hij adviseert.

In zijn carrière heeft Sven zich ontwikkeld tot huisadvocaat en interim bedrijfsjurist van diverse grote en middelgrote bedrijven en instellingen. In die hoedanigheid heeft hij ruime ervaring opgedaan in, onder andere, de (high)tech branche en de maak- en voedselindustrie.

Samen met Marcel Westphal is Sven grondlegger van ons vernieuwende, eigenwijze kantoor. Binnen ons kantoor houdt hij zich voornamelijk bezig met de expertise gebieden: ondernemers & bestuurders, personeel & arbeid, contracten en intellectueel eigendom.

Regelmatig verzorgt Sven lezingen over diverse juridische onderwerpen.

Als Sven niet met zijn vak bezig is, mag hij graag tijd aan zijn gezin besteden, koken voor vrienden, wielrennen in de Brabantse natuur en pubquizen voor het goede doel presenteren.

Sven heeft interesse in andere culturen en goede internationale contacten. Dat helpt hem bij onderhandelingen met buitenlandse partijen en in internationale (arbitrage) procedures (o.a. in China).

Sven is lid van:

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
  • Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Den Bosch/Breda
  • Brainport Centrum Techniek en Recht
  • Kenniskring Brabant-Limburg
  • Rotaryclub Eersel

Kennisblogs

Kennisblogs van Sven Johansen

Nieuwe WAB

De nieuwe regelgeving met betrekking tot het arbeidsrecht is per 1 januari 2020 ingegaan. Omdat de wetswijziging werkgevers verplicht tot diverse acties zet ik voor u de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Lees dit artikel