ICT

ICT

Geen enkele ondernemer kan er meer om heen. ICT, informatie- en communicatietechnologie, is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijven.

Intro

Geen enkele ondernemer kan er meer om heen. ICT, informatie- en communicatietechnologie, is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en bedrijven.

ICT verhoogt het gemak, de productiviteit en de connectiviteit. Maar brengt tegelijkertijd ook risico’s met zich mee. Afhankelijkheid van de ICT-leverancier (vendor lock-in), inbreuken op de beveiliging, privacy, datalekken, cryptoware en ransomware en bijbehorende (reputatie)schade.

ICT-recht is een terrein dat constant in beweging is. Platform as a Service (PaaS), Infrastructure as a Service (IaaS), Software as a Service (Saas), cloudcontracten, big data, om maar een paar voorbeelden te noemen. De ontwikkelingen gaan snel en de wet- en regelgeving heeft moeite om die ontwikkelingen bij te benen. Het is dus verstandig om uw afspraken goed vast te leggen.

Westphal Johansen advocaten is u graag behulpzaam bij:

  • Het onderhandelen over en opstellen en beoordelen van ICT-contracten
  • Privacyvraagstukken
  • Het opstellen en beoordelen van verwerkersovereenkomsten
  • het beantwoorden van andere ICT-vragen.

Referenties

Plezierig samenwerken

Het is plezierig samenwerken met Marcel, mede vanwege zijn grote enthousiasme en zijn vermogen zich de organisatie snel eigen te maken.

Judith Norbart, Corio Nederland B.V.

Een breed georiënteerde specialist

In mijn functie als Hoofd P&O bij Van Straten Bouw en Vastgoed heb ik altijd naar volle tevredenheid met Marcel samengewerkt. Ik heb hem leren kennen als een advocaat arbeidsrecht met de insteek om zo efficiënt mogelijke oplossingen voor onze organisatie te bereiken. Marcel is een breed georiënteerde specialist met een persoonlijke en praktische benadering. Ook tijdens het procederen bij de Kantonrechter gaat hij weloverwogen, rustig en overtuigend te werk. Marcel heeft onze belangen altijd optimaal behartigd.

Margriet Beelen, Van Straten Bouw en Vastgoed

Kennisblogs

Kennisblogs in ICT

Microsoft unplugged? About sneaky software, secret data collection and a European headache

After all the media attention for the use of the security and antivirus software of the Russian company Kaspersky Lab (now forbidden for Dutch civil servants), the fuss and commotion about the privacy violations of Facebook and the noisy turmoil surrounding the Chinese telecom company Huawei, the media has been relatively - and scarily - quiet about the sneaky software, the large-scale privacy violations and the mysterious data streams of Microsoft.

Lees dit artikel

Microsoft unplugged? Over sneaky software, geheime dataverzameling en een Europees hoofdpijndossier

Na alle media - aandacht voor het (inmiddels voor Nederlandse ambtenaren verboden) gebruik van de beveiligings - en antivirus software van het Russische Kapersky Lab, de ophef en commotie over de privacy - schendingen van Facebook en het luidruchtige tumult rondom het Chinese telecombedrijf Huawei, blijft het angstvallig en relatief stil rondom de sneaky software , de grootschalige privacy - schendingen en de mysterieuze datastromen van Microsoft.

Lees dit artikel