Marcel Westphal

Marcel Westphal

Advocaat / Partner

Marcel  Westphal

Over Marcel

Over Marcel

Marcel Westphal heeft als advocaat, bedrijfsjurist, secretaris raad van bestuur van een beursgenoteerde onderneming en als interim bedrijfsjurist gewerkt.

Hij is werkzaam geweest in de afval- en recyclingsbranche (Afvalverwijdering Limburg/Essent Milieu), in de maakindustrie (Teleplan International N.V.), in de pensioenbranche (Philips Pensioenfonds), in de vastgoedsector (Kantorenfonds Nederland en Corio Kantoren en Corio Nederland), de kansspelenbranche (Janshen-Hahnraths Group, Fair Play Centers, Fair Play Online, Fair Play Gaming en Fair Play Gambling) en in de advocatuur (Adelmeijer Hoyng Advocaten en Thuis en Partners Advocaten).

Marcel is een ervaren adviseur en klankbord voor bestuurders, directieleden, MT-leden, inkopers, verkopers en HRM-ers. Ook wordt hij regelmatig door bedrijfsjuristen ingeschakeld als adviseur en sparringspartner. Steeds met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van een oplossing, juridisch, commercieel of anderszins.

Hij is beëdigd vertaler Spaans en Frans en spreekt daarnaast Engels en Duits.

Marcel begon zijn loopbaan in november 1994 als advocaat en runde vanaf mei 2003 zijn eigen advocatenkantoor, Westphal Advocatuur.

Vanaf april 2012 werkt hij samen met Sven Johansen onder de naam Westphal Johansen advocaten.

Marcel heeft een grote interesse in nieuwe ontwikkelingen, met name op het gebied van ICT, privacy, data en big data, software en hardware, industriële ontwikkelingen, clean tech en circulaire economie.

In zijn vrije tijd is Marcel een fanatieke tennisser en is hij lid van de Lions Club Nuenen.

Referenties

Plezierig samenwerken

Het is plezierig samenwerken met Marcel, mede vanwege zijn grote enthousiasme en zijn vermogen zich de organisatie snel eigen te maken.

Judith Norbart, Corio Nederland B.V.

Een breed georiënteerde specialist

In mijn functie als Hoofd P&O bij Van Straten Bouw en Vastgoed heb ik altijd naar volle tevredenheid met Marcel samengewerkt. Ik heb hem leren kennen als een advocaat arbeidsrecht met de insteek om zo efficiënt mogelijke oplossingen voor onze organisatie te bereiken. Marcel is een breed georiënteerde specialist met een persoonlijke en praktische benadering. Ook tijdens het procederen bij de Kantonrechter gaat hij weloverwogen, rustig en overtuigend te werk. Marcel heeft onze belangen altijd optimaal behartigd.

Margriet Beelen, Van Straten Bouw en Vastgoed

Kennisblogs

Kennisblogs van Marcel Westphal

Microsoft unplugged? About sneaky software, secret data collection and a European headache

After all the media attention for the use of the security and antivirus software of the Russian company Kaspersky Lab (now forbidden for Dutch civil servants), the fuss and commotion about the privacy violations of Facebook and the noisy turmoil surrounding the Chinese telecom company Huawei, the media has been relatively - and scarily - quiet about the sneaky software, the large-scale privacy violations and the mysterious data streams of Microsoft.

Lees dit artikel

Microsoft unplugged? Over sneaky software, geheime dataverzameling en een Europees hoofdpijndossier

Na alle media - aandacht voor het (inmiddels voor Nederlandse ambtenaren verboden) gebruik van de beveiligings - en antivirus software van het Russische Kapersky Lab, de ophef en commotie over de privacy - schendingen van Facebook en het luidruchtige tumult rondom het Chinese telecombedrijf Huawei, blijft het angstvallig en relatief stil rondom de sneaky software , de grootschalige privacy - schendingen en de mysterieuze datastromen van Microsoft.

Lees dit artikel